Як вибрати пралку: виробник та технічні характеристики

На що звернути увагу

Пральна машина входить в ТОП найкорисніших побутових девайсів. Їй можна делегувати догляд за одягом та всім домашнім текстилем: від постільної білизни до декоративних фіранок. Обрати модель з високою ергономікою та потужним, зносостійким двигуном не так вже й складно. Щоправда, асортимент настільки широкий, що в ньому легко можна загубитися. Щоб не схибити, варто взяти за орієнтири важливі технічні характеристики.

Бренд

Краще перевірений виробник з довгою історією та бездоганною репутацією, ніж «ноунейм», у якого з переваг лише приваблива ціна. 

·         Siemens або Bosch — еталонна німецька якість та надійність. Кожна пралка Бош пристосована до активної експлуатації та здатна витримати будь-які навантаження.

·         Philco, Indesit, Beko — для тих, хто в пошуках бюджетних рішень з добротними запчастинами та економним енергоспоживанням.

·         Samsung, LG — виняткова концентрація технологій та вдосконалених механізмів прання/сушіння.

·         Gorenje та Whirlpool — оптимальне поєднання демократичної ціни, якості та дизайну. 

Розмір

Повногабаритні з корпусом 50-65 см призначені для встановлення у просторих помешканнях. Вони ідеально вписуються в кухонний гарнітур, а також підходять для монтажу у великому об’єднаному санвузлі. 

Компактні та вузькі рішення (до 45 см) призначені для експлуатації в умовах дефіциту простору. Для маленької ванної чи студії, щільно обставленої меблями та технікою, — саме те, що треба.

Спосіб завантаження

Переваги фронтального завантаження:

·         можливість встановлення над пральною машиною навісної шафи чи полиці;

·         безпроблемний монтаж під стільницю, в нішу;

·         контроль циклу прання через скляне віконце;

·         ергономічна панель керування.

Вертикальний люк дозволяє заповнювати барабан білизною з положення стоячи. Також серед його переваг:

1.      можливість додавання речей посеред циклу;

2.      відсутність скляних елементів, які можуть розбитися;

3.      герметичне закривання навіть у разі часткового зношування ущільнювальної манжети.

Місткість барабана

Об’єм завантаження доцільно підбирати під кількість користувачів. Що більша родина, то частіше доводиться прати. Особливо — за умови наявності маленьких дітей, які забруднюють одяг з блискавичною швидкістю. Тож комфортний «сімейний» показник стартує від 9-10 кг. 

Для 2-3 користувачів цілком достатньо пралки з завантаженням 6-7 кілограмів. Більше не потрібно, інакше доведеться постійно запускати машину з напівпустим барабаном.

Модель на 5-5,5 кг — справжня знахідка для індивідуального використання. 

Енергоспоживання

Якщо пральна машина витрачає занадто багато електроенергії, доводиться вигадувати економний графік прання. Наприклад, вмикати техніку лише вночі, коли діє вигідний тариф на енергопостачання. Це вигідно, але незручно, адже пралка шумить та заважає спати, а випрана білизна аж до ранку чекає на розвішування. 

Моделі з класом енергоспоживання А++ та А+++ вигідно використовувати в будь-який час доби. Їхня регулярна робота мінімально відображається на платіжках за комунальні послуги.

Надто висока вологість повітря у помешканні або відсутність місця для встановлення металевої сушарки — привід для придбання пральної машини 2 в 1 з режимом автоматичної сушки. У разі проблем з доступом до центральної системи водопостачання найкращим вибором стане напівавтоматична модель, яку не обов’язково підводити до труб.

на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень