«Як там можуть ще жінки в армії надриватися? Тільки з хлопцями»: скандал у військовій поліклініці в Рівному

Військова розповіла, що ставлення лікарки-гінекологині ледь не коштувало їй життя

Військова Інна Короленко скаржиться на лікарку військової поліклініки у Рівному.

Мовляв, та знущається з дівчат у ЗСУ.

Після її огляду військова потрапила на операційний стіл, а коли дівчина прийшла до цієї ж лікарки по довідку – почала газлайтити її і казати, що та все придумала і жодної операції не було.

У вас операції не було

Інна Короленко - військова Сил ТрО ЗСУ. Вона вже кілька місяців в армії. У серпні жінка звернулася до гінеколога зі скаргами на біль у животі. Лікарка її оглянула та написала, що Інна здорова, без жодних додаткових обстежень.

Дівчина продовжувала терпіти біль.

Коли біль став таким нестерпним, що перестали діяти пігулки, вона викликала швидку допомогу й опинилась на операційному столі. У Інни діагностували розрив яєчника та сильну кровотечу. Якби вона не викликала швидку – могла б померти.

Після операції дівчина повинна знову пройти військову медичну комісію та піти на реабілітацію – мінімум на місяць. Однак та ж лікарка заявила їй, що ніякої апоплексії (розриву) не було, Інна все вигадала і не дала відпустку для реабілітації.

- Як можна не вірити в операцію та доводити, що її не було, коли на тілі шрами, а у довідці чітко написаний діагноз? Як можна говорити, що «у тебе цього не було»? - обурюється Короленко.

«Як там можуть ще жінки в армії надриватися?»

Це трапилось у Рівненській військовій поліклініці.

Без реабілітації дівчина повернулась на службу – оскільки направлення лікарка їй не дала, а поліклініка, в яку військова може звернутися, у місті одна. Їй було складно виконувати фізичні вправи, тому вона знову пішла до тієї ж лікарки.

Але вона не дала військовій навіть звільнення від фізичних навантажень.

- Не дала. Знову сказала, що я все вигадую, бо жодної операції не було. А сьогодні вона посміла сказати, що «як там можуть ще жінки в армії надриватися? Тільки з хлопцями». Я такого ще не чула і не бачила. Лікар – цивільний. Вона взагалі не розуміє, що таке жінка в армії та чому таке іноді відбувається з жінками-військовими, - розповіла Короленко.

Штабний лікар дав Інні звільнення на декілька днів – щоб та відновилася. Інна Короленко готує на лікарку заяви до поліції, військової прокуратури, військової адміністрації та керівництва поліклініки.

- Я просто не хочу, щоб ця людина калічила інших. Апоплексія - це дуже боляче. Якби вона повелася як лікар, до якого звернулися з конкретною скаргою - питань не було б. А це недбалість. Добре, що я відчула аж занадто різкий біль, який мене змусив викликати швидку. Якби цього не сталося, і я пішла в розміщення, наковтавшись знеболювальних таблеток - на ранок був би летальний випадок.Справа не у звільненні, справа у відношенні до своєї роботи та до людей. Керівництво моєї частини дуже оперативно відреагувало на мою скаргу, обіцяли розібратися та не могли зрозуміти, чому так сталося, - розповіла Інна Короленко.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень