Як правильно «розбудити» і додати у тісто сухі дріжджі
Прості поради
Сухі дріжджі, їх ще називають неактивні, отримують у результаті штучного зневоднення. Тому треба вміти правильно «розбудити», тобто активувати.
Сухі дріжджі зручні у використанні, бо менш вибагливі до умов зберігання. Зауважте: сухі дріжджі бувають активні і моментальні. І ті, й ті треба вміти правильно «розбудити».
Як «розбудити» активні дріжджі
Щоб сухі дріжджі активувати, необхідно налити в ємність потрібну кількість теплої води або молока. Важливо «розбудити» дріжджі, а не заварити! Температура рідини повинна бути в межах 35-42 °С. До рідини треба додати кілька чайних ложок цукру, які стануть для дріжджів своєрідною поживою.
Через 5-10 хвилин дріжджі мають спінитися. Якщо цього не сталося, то застосовувати їх у випічці не варто: вони зіпсовані.
Причин такого явища кілька:
- закінчився термін придатності,
- порушені умови зберігання,
- рідина, в якій їх розчинили, була надто гарячою.
Миттєві дріжджі
Сухі дріжджі також бувають миттєвими. Це вказано на упаковках. Вони схожі на порошок дрібного помелу світло-коричневого кольору. Моментальні дріжджі не потребують активації, ви можете додати їх прямо в сухі інгредієнти. Також при замішуванні тісту з такими дріжджами достатньо підходити 1 раз.
Але за таку швидкість і простоту у використанні доводиться платити.
Джерело: Сім'я
Радіо Трек: НОВИНИ