Як після 40 років не набрати вагу: маленька хитрість, про яку мало хто знає

Три дієві способи для прискорення обміну речовин

Зазвичай після сорока років виникає проблема швидкого набирання ваги. Це викликано тим, що в цей віковий період починається уповільнення обміну речовин. Однак з цією проблемою доволі легко впоратися.

Розповідаємо, що треба зробити, щоб не набирати зайві кілограми після сорока.

Чому з віком уповільнюється метаболізм

Обмін речовин або метаболізм – це процес у нашому організмі, який перетворює спожиті їжу та напої на енергію.

І навіть тоді, коли ми нічого не робимо чи відпочиваємо, наше тіло потребує енергії, щоб підтримувати всі процеси життєдіяльності на належному рівні.

 

А кількість калорій, які ми спалюємо у стані спокою, залежить від нашого способу життя. І якщо він неправильний, то й обмін речовин порушуватиметься.

З часом усі процеси нашого організму уповільнюються, це стосується й метаболізму. Люди у зрілому віці починають втрачати м’язову тканину, а жирова, навпаки, наростає швидше. Саме тому починаються проблеми із зайвою вагою. Та якщо дотримуватися простих правил і виконувати нескладні фізичні вправи, такої неприємності можна легко уникнути.

Як не набрати вагу після 40 і прискорити метаболізм

  • Помірні фізичні навантаження. 

Вкрай важливо включати до свого розпорядку дня фізичну активність. Це може бути зарядка, тривалі прогулянки на свіжому повітрі чи помірні кардіо-навантаження. Тоді в організмі запускатимуться процеси спалювання калорій і нарощення м’язів навіть тоді, коли ви просто відпочиватимете.

  • Збалансований і поживний сніданок

Харчування має вирішальну роль в обміні речовин і процесах швидкого схуднення. Лікарі-дієтологи рекомендують на сніданок їсти продукти з високим вмістом білка, цільнозерновий хліб, фрукти, овочі, зелені листові салати. Така їжа добре насичує, заряджає енергією на тривалий час, позитивно впливає на обмін речовин. Найбільша кількість білка міститься в курятині, індичці, рибі, субпродуктах, морепродуктах, яйцях, бобових та горіхах.

  • Зниження стресу. 

Треба намагатися уникати стресових ситуацій, бо це прямо впливає на фізичне здоров’я і проблеми із зайвою вагою. Постійний стрес призводить до уповільнення обміну речовин, тому йде швидше набирання зайвої ваги. Лікарі та психологи радять займатися медитаціями, більше гуляти на природі та мати якісь приємні хобі. Це все нівелює стресові стани, заспокоює нерви і дарує відчуття спокою та щастя.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень