Як 3 квітня рятувались від невдач: народні прикмети

3-го квітня за новим церковним календарем православні віряни згадують преподобного Микиту Сповідника

Наші предки вважали 3 квітня невдалим днем, вірили, що сьогодні буде багато негараздів, погіршення стану здоров’я, загострення хронічних хвороб, емоційна нестабільність.

Тому прикмети на 3 квітня радять з самого ранку, відразу ж після пробудження, прочитати молитву «Отче наш» — вона вбереже від нещасть протягом дня.

Особливо вразливі діти. Вони не можуть себе захистити. Тому кожна мати сьогодні вранці схиляється над дитиною і звертається з молитвою до святого Микити, просячи у нього захисту для сина чи доньки.

3 квітня також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері «Нев'янучий Цвіт».

Ікона «Нев'янучий Цвіт» або «Запашний Цвіт» - одна з найшанованіших святинь і один із найкрасивіших образів, що випромінює ніжність і радість. Він написаний приблизно в XVI-XVII столітті на Афоні, а оригінал ікони знаходиться в Греції на стіні в монастирі Преображення.

Молитва до ікони «Нев'янучий Цвіт» дає сили і наставляє на праведний шлях, допомагає зберегти красу і молодість. Перед образом просять розради в горі, вирішення сімейних проблем. Дівчата моляться про щасливе заміжжя, жінки - захистити сім'ю від негараздів.

Що не можна робити 3 квітня

Не рекомендується підходити у цей день до водойм з порожніми руками. У народі вірили, що прокинувся Водяний, чекає частувань та може образитися, не отримавши їх. А це загрожує затопленнями. Щоб його задобрити, потрібно залишати в воді пиріжки з картоплею чи капустою, говорили предки.

Не слід в цей день спостерігати, як собака і кішка б'ються або ганяються один за одним. В іншому випадку незабаром між близькими людьми спалахне сварка. Загасити ж конфлікт вдасться не скоро.

Заборонено викидати уламки розбитого дзеркала або скла, інакше разом з ними можна позбутися своєї краси. 3 квітня їх потрібно зібрати в паперовий пакет і покласти в темне місце на тиждень. Потім можна викинути.

У цей день потрібно бути особливо акуратними з рідинами. Пролита на стіл вода стане передвісником великих помилок, а вилита після миття підлоги на вулицю спровокує великі фінансові витрати.

 

Народні прикмети на 3 квітня

  • Тривалий гуркіт грому в цей день — чекай негоди на декілька днів вперед
  • Дощ 3 квітня — прикмета того, що весна буде пізньою і похмурою
  • Багато березового соку 3 квітня — прикмета, яка віщує дощове літо

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень