Яблучний чи винний: який оцет корисніший

Ще в давні часи його використовували як антибактеріальний та протигрибковий засіб

Оцет відомий людству з часів Гіппократа. Тоді його використовували як протигрибковий та антибактеріальний засіб для лікування численних інфекцій та захворювань. Одне з найпопулярніших застосувань оцту протягом багатьох сотень років – маринування та консервація.

В останні десятиліття зріс інтерес до метаболічного ефекту оцту, його впливу на зниження ваги та збереження стрункості. Попри те, що у світі існують десятки видів оцту. Але найбільш популярні – це столовий (звичайний), винний та яблучний.

Більш корисним вважають яблучний оцет, тому що в ньому є всі вітаміни, присутні в яблуках: вітаміни групи B, C, E, A, молочна кислота і пектин.

Він знижує апетит, позитивно впливає на перистальтику кишківника та обмежує відкладення жиру. А ще це чудовий помічник у боротьбі з ревматизмом.

Склянка води з лимоном та 2 чайними ложками яблучного оцту допомагають перетравлювати вуглеводи та знижують ризики появи холестеринових бляшок на стінках судин, — розповідають лікарі.

Винний оцет має свої переваги.

Це природний антисептик. Він уповільнює процеси старіння завдяки антиоксидантам, зміцнює імунну систему завдяки флавоноїдам у складі, покращує обмінні процеси, має багатий вітамінний та мінеральний склад завдяки корисним властивостям уповільнює ріст ракових клітин.

Розчин з винним оцтом можна застосовувати для схуднення. Він містить корисні для організму інгредієнти - вуглеводи, глюкозу, фруктозу, кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, цинк, марганець, селен.

Але важливо правильно приймати його – не більше 1 столової ложки, розведеної у склянці води кімнатної температури, краще – після їди.

Крім користі оцет може завдавати шкоди здоров'ю.

Оцет варто виключити людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, протипоказаний при циститі, також не рекомендовано вживання оцту людям із захворюваннями нирок.

Як вибрати оцет:

  • Вміст оцтової есенції у натуральному оцті не перевищує 5 % (не кислий продукт);
  • Натуральний яблучний оцет характеризується невеликим осадом на дні місткості та приємним фруктовим ароматом;
  • У хімічному оцті оцтової есенції понад 9%. Синтетичний оцет негативно впливає на організм;
  • Купуйте оцет у пляшках із затемненого скла;
  • Зберігайте оцет у темному прохолодному місці із щільно закритою кришкою та виключіть доступ дітей до цього продукту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень