Вже фінішна пряма: Стефанчук анонсував новий крок України до членства в ЄС

До кінця року влада хоче розпочати перемовини

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Україна вийшла на фінішну пряму щодо свого майбутнього членства у Євросоюзі.  

За всю історію України тільки два прапори урочисто вносили в сесійну залу Верховної Ради. Перший – 91-го року прапор незалежності України, і другий – у липні минулого року прапор ЄС. І це була справді подія, до якої ми всі прагнемо. Тому що, знаєте, коли я спілкуюся з колегами, кажу – зрозумійте, у нас трошки інше бачення: ми не просимося до ЄС, ми повертаємося до європейського дому. Бо ми завжди були європейською нацією.

 

Коли я був у Швеції, я в руках тримав Конституцію Пилипа Орлика 1710 року. Коли я спілкуюся з колегами зі скандинавських країн, то майже у всіх з них або королева, або ще хтось були з України, – зауважив Руслан Стефанчук.

Він також додав, що Україна, на його думку, швидше вступить до ЄС, ніж до НАТО. Влада до кінця цього року  хоче розпочати перемовини про повноцінне членство нашої держави у Євросоюзі.

Відкриття перемовин про членство – це подія, на три голови вища, ніж кандидатський статус, це вже фінішна пряма. І тільки від нас буде залежати, як швидко ми її пробіжимо, – зазначив Стефанчук.

Джерело: Українська правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень