«Воно все-одно лізе межи очі»: росіянку, що прямувала у Калінінград, не пустили на територію Польщі

Вона просиділа в аеропорту 4 дні

Фото ілюстративне

Жінка прилетіла до Польщі з Кіпру в неділю, 3 грудня, і хотіла повернутися додому до Калінінграда автобусом із Варшави у понеділок вранці, - повідомляє lifehack.poland.

Однак, прибувши до Варшави, вона дізналася, що громадянам Росії не дозволено в'їжджати до Польщі, навіть якщо вони мають шенгенську візу.

В аеропорту Пафосу мені не сказали, що мене не пустять до Польщі за наявною візою.

 

Я приїхала, почала проходити контроль і прикордонник сказав, що я не зможу в'їхати до Польщі. Також прикордонник повідомив, що відправили б мене назад до Пафосу, але наступний рейс лише через 4 дні.

 

Мені відмовили у польоті в іншу країну за межами Шенгенської зони. Вчора представник авіакомпанії приніс мені макарони та 2 пляшки води. Мене перевезли до зони вильоту, — поскаржилася росіянка.

Вона також була обурена тим, що у залі очікування металеві стільці.

Мені дали 3 ковдри, бо сидіння холодні. Можна якось спати до 4 ранку, коли рейсів немає. Решту часу сидиш. Піти не можеш. Все зачинене. Ніхто більше нічого не питає. Я сиджу тут з іншою дівчиною з Африки, яку, очевидно, помістили сюди, як і мене, і нас лише двоє, - зазначила жінка.

Як пояснює видання, жінці взагалі не слід було сідати в літак на Кіпрі, що прямує до Польщі.

Згідно з чинними правилами обмеження прикордонного руху для росіян поширюються на всі польські прикордонні переходи (сухопутні, морські та повітряні), що є зовнішнім кордоном Європейського Союзу. Це означає, що громадяни Росії не можуть приїхати до Польщі з будь-якої країни за межами Шенгенської зони. В'їзд можливий лише з країн, що входять до цієї зони. Кіпр, хоч і входить до Євросоюзу, але не входить у Шенген.

Жінка звернулася до посольства Росії, але їй відповіли, що це звичайна ситуація і нічим допомогти не можуть. 

Повідомлення зібрало тисячі коментарів. Співчутливих серед них дуже мало.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень