Волосся вилізає пасмами: трихологи назвали сім основних причин

Кількість скарг на випадіння волосся зростає з початком осені

Кожна людина унікальна, і причин для випадіння волосся може буде безліч. Причому індивідуальних. Але серед найпоширеніших причин трихологи виділяють:

  1. Гормональний дисбаланс

Надлишок або нестача певних гормонів може призвести до змін у циклі росту волосся і викликати їх випадання. Наприклад, надлишок чоловічих статевих гормонів (андрогенів) може викликати облисіння у жінок, а недолік жіночих статевих гормонів (естрогенів) може призвести до витончення та ламкості волосся.

  1. Порушення в роботи щитоподібної залози

Щитоподібна залоза відіграє важливу роль у регулюванні обміну речовин, і якщо вона працює неправильно, це може призвести до випадання волосся. Гіпертиреоз (надлишок функції щитоподібної залози) та гіпотиреоз (недолік функції щитоподібна залоза) можуть викликати проблеми з волоссям.

  1. Стрес

Підвищений рівень стресу може спричинити тимчасове випадання волосся, це явище називають телогенова алопеція. Стрес впливає на цикл росту волосся, більша кількість волосся переходить у фазу спокою та випадає.

  1. Неправильне харчування

Нестача певних вітамінів та мінералів, таких як залізо, цинк та вітамін D, може призвести до проблем з волоссям. Недостатнє споживання білка також може спричинити випадання волосся.

  1. Порушення кровообігу у шкірі голови

Погана циркуляція крові може призвести до недостатнього надходження поживних речовин до волосяних фолікулів, що може викликати їх ослаблення та випадання волосся.

  1. Неправильний догляд за волоссям

Використання агресивних хімічних засобів для укладання або фарбування волосся, часте використання фена або випрямляча волосся, а також неправильне розчісування можуть пошкодити волосся і викликати його випадання.

  1. Спадковість

Генетичні фактори можуть відігравати роль у розвитку облисіння та інших проблем з волоссям.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень