Винних немає, а дитина в лікарні після уроку фізкультури - з переломом лобної кістки

Мама запитує, що можна зробити в такому випадку?

Сотні коментарів набрав допис у батьківській групі Батьки-SOS y Facebook, у якому вінничанка Любов Федорук питає поради, адже її дитина постраждала на уроці фізичного виховання у Стрижавському ліцеї Вінницької області. Її текст подаємо без змін:

Вона у мене звільнення від цього уроку. Дитина сиділа на лавочці у спортзалі, а діти грали волейбол. При подачі м'яча сталось так, що він попав дитині у голову. Дитині стало погано, вона сходила до медсестри, та оглянула її і відправила на уроки. Після ще одного уроку дитині стало дуже погано, а саме заніміли руки і ноги і ледве змогла говорити.

Після виклику швидкої медики діагностували перелом лобної кістки з її вдавленням і забій головного мозку.

Жінка продовжує:

 У школі мене запевняють, що це просто випадковість. Що можна зробити у такому випадку? Де шукати правду?

Також жінка повідомила, що у медзакладі, де її донька перебуває вже 12 днів і «невідомо, що буде далі», вона розповіла, що дитина травму отримала у школі,

«але поліція просто опитала свідків і все. Справу закрили. А відповідь для мене була простою «А, що ми можемо зробити?»

Думки коментаторів розділилися: хтось стверджує, що це дійсно випадковість, а хтось радить жінці не залишати ситуацію просто так, а принаймні вимагати відшкодування вартості лікування.

Дмитро Сніцар

Ну провина тут є тільки медсестри, яка не повідомила батьків та адміністрацію про наявну травму. Що стосується самого нещасного випадка, то зі власного досвіду скажу, що учні, які звільнені від занять фізкультурою, зазвичай, не слідкують за грою, або розмовляють або сидять у телефоні, тому дуже часто прилітає м'яч в кращому випадку по телефону (пошкодження гаджета), в гіршому - отримають травму. Якщо ти слідкуєш за грою, встигаєш закрити голову руками (цілком нормальна реакція), в голову могло прилетіти якщо реально дуже з близької відстані.

 

Ірина Королець

До юриста і швидко. Щоб зібрали всі необхідні документи. А поліція може закрити випадок тільки з вашої згоди або через брак доказів. А вони їх і не збирали. То хай підіймають всі протоколи. Де має бути дитина, звільнена від занять. Яким м'ячем грали діти ( чи точно волейбольним у волейбол). Протокол дій адміністрації, медсестри. І ось тільки потім хай закривають справу, маючи всі папери на руках. А поки ви думаєте про дитину, хай адвокат розбирається із цим.

 

Julia Stefanishina

Скорішого одужання дитині! Подавайте в суд. Під час навчання в школі за життя і здоров’я дитини несе відповідальність школа. Якщо травма сталась під час уроку - школа, а отже управління освіти міста/області мають відшкодовувати. Вже шукайте гарного адвоката!

 

Між тим, чіткий порядок дій у випадку травмування дитини під час освітнього процесу оприлюднений на офіційній сторінці освітнього омбудсмена України.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень