Відстрочка від мобілізації: оновлений перелік тих, хто може отримати бронь в лютому

Відстрочка від мобілізації

У лютому низка військовозобов’язаних матимуть відстрочку від мобілізації. Зауважимо, відстрочка від мобілізації це – не звільнення від служби, а відкладання військового обов'язку на якийсь термін. Тому українці, які отримали відстрочку залишаються на обліку в ТЦК.

Згідно з законодавством України відстрочку від мобілізації можуть отримати чоловіки віком від 18 до 60 років за таких причин:

  • за станом здоров'я,
  • за сімейними обставинами,
  • у зв'язку з професійною діяльністю,
  • у зв'язку з навчанням та, або набуттям наукового ступеня,
  • через бронь.

Відстрочка через стан здоров'я

Таке відтермінування можуть дати чоловікам, які мають інвалідність або відповідно до висновку військово-лікарської комісії визнані тимчасово непридатними до військової служби.

Певні діагнози передбачають не лише відстрочку, а й неможливість мобілізації в принципі. На сьогодні — це, наприклад, важкі деформації опорно-рухового апарату, ендопротезування після операції, психічний розлад, хвороба Дауна, шизофренія інше.

Відстрочка за сімейними обставинами

На відстрочку мають право військововзобов’язані, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей молодше 18 років, жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років. Так само отримують відстрочку усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років. Отримати відстрочку можуть і ті громадяни, які виховують дитину з інвалідністю чи важкими хворобами.

Відстрочка від мобілізації по догляду за літньою людиною або особою з інвалідністю

Таку відстрочку можуть отримати родичі – діти, які доглядають за своїми батьками або особи, які зайняті постійним доглядом за хворою дружиною чи чоловіком, у яких І чи II група інвалідності.

Відстрочка від мобілізації у зв'язку з професійною діяльністю

Це працівники органів військового управління, військових частин, підприємств, установ та організацій Міністерства оборони України, Збройних сил України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Бюро економічної безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, Державного бюро розслідувань, Державної виконавчої служби України, Управління державної охорони України та інші військовозобов’язані або окремі категорії громадян у передбачених законом випадках.

Відстрочка для заброньованих працівників

Заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами й організаціями в порядку, встановленому Кабінетом міністрів України військовозобов'язані також отримують відстрочку від мобілізації.

Відстрочка у зв'язку з навчанням

Відстрочку від мобілізації мають здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

Джерело: tsn

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень