Відхреститися не вдалося: на кордоні виявили дороговартісну знахідку у рейсовому автобусі

Водій усе заперечував

Як повідомляє Закарпатська митниця, 11 березня водія міжнародного рейсового автобуса спіткала невдала спроба завезти в Україну недешеві «лахи» без декларування.

У пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» виявили в автобусі «Прага-Міжгірʼя» незадекларовані брендові речі, вироби з фарфору та техніку.

Водій рейсового автобусу під час проходження митних формальностей запевняв про відсутність будь-яких товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Однак, ретельна перевірка інспекторів вказала на недоброчесні наміри водія перетнути українсько-словацький кордон та підзаробити на перевезенні дороговартістних посилок, - зазначається у повідомленні.

 

Так, у багажному відсіку митники виявили серед багажу пасажирів новенький імпортний товар, розфасований у дорожніх сумках.

Серед незадекларованих речей - жіночі сумочки відомих торгових марок: «Louis Vuіtton», «Dolce Gabbana» та «Burberry; брендове взуття: «Prada», «Jimmy Choo», «Versace», «Louis Vuіtton»; різні аксесуари від «Louis Vuіtton» та «Dolce Gabbana»; косметика «Rituals» і «Louis Vuіtton»; одяг від престижних марок: «Boss», «Loro Piana», «Burberry», «Louis Vuіtton»; набори з фарфору від «Bunny Tales»; побутова техніка «Dyson».

Орієнтовна загальна вартість товару становить приблизно 10 тисяч доларів США, що значно перевищує дозволену митним законодавством суму (до 500 євро та до 50 кг на одну особу) без декларування та сплати митних платежів.

Водій, звісно, «відхрестився» від виявленого товару на кілька сотень тисяч грн, вказавши на іншу особу, яка попросила в Празі перевезти речі через кордон.

Позаяк зазначені дії перевізника містять ознаки порушення митних правил, відносно нього складено протокол за ч. 2 статті 471 Митного кодексу України (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами).

Санкції статті передбачають накладення штрафу в розмірі 30% вартості предметів правопорушення.

 

Наразі незадекларований товар, остаточну вартість якого визначить спеціаліст-експерт, вилучено.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень