Від них не набереш вагу: 6 здорових продуктів із високою жирністю

Корисні жири

Авокадо

Авокадо – це ідеальне джерело здорового жиру, оскільки у ньому близько 80% жиру за співвідношенням калорій, – зазначають експерти. Фрукт містить мононенасичені жири та поживні, біологічно активні речовини: клітковину, вітамін К, магній, калій, каротиноїди.

Жирна риба

Жирна риба – найкраще джерело поліненасичених жирних кислот омега-3. За даними Національного інституту охорони здоров'я, жирна риба, яка мешкає в холодній воді, така як лосось, скумбрія, тунець, оселедець і сардини, - це риба із найвищим рівнем омега-3.

Жири в жирній рибі сприяють зниженню кров'яного тиску, зменшенню запалення, відіграють важливу роль у здоровому функціонуванні мозку та очей.

Жирна риба також є одним із небагатьох продуктів, багатих на вітамін D, якого багатьом не вистачає.

Олії

Олії, такі як оливкова, лляна, горіхова, містять велику кількість корисних жирів. Вони знижують рівень поганого холестерину та тригліцеридів, ризик серцево-судинних захворювань і діабету 2-го типу, зменшують запалення. Крім корисних жирів, олії також містять сполуки, корисні для здоров'я.

Горіхи

Горіхи, такі як фісташки, мигдаль, волоські горіхи, пекан та кеш'ю, багаті на мононенасичені та поліненасичені жирні кислоти, корисні для здоров'я серця. Вони також є чудовим джерелом поліфенолів, органічних сполук, які допомагають боротися із запаленнями.

Метааналіз, проведений в Американському журналі клінічного харчування, дійшов висновку, що споживання горіхів пов'язане зі зниженням ризику ішемічної хвороби серця.

Горіхи також містять клітковину, рослинний білок і калій, жирну кислоту омега-3 рослинного походження, відому як альфа-ліноленова кислота (АЛК). 

Насіння

Насіння льону, чіа та коноплі - чудові приклади насіння, багатих на АЛК омега-3. За даними Національного інституту здоров'я, АЛК вважається незамінною жирною кислотою, яку можна отримати лише із продуктів харчування.

Недавнє дослідження показало: вживання продуктів із АЛК, включаючи насіння, пов'язане із нижчим ризиком смерті від усіх причин, особливо хвороб серця та кровоносних судин, високого кров'яного тиску й діабету.

Жирний йогурт

«Жирний йогурт містить важливі поживні речовини, такі як білок, кальцій та калій, а також корисні для кишківника пробіотики», - пояснює дієтологиня Адамс. Експертка також зазначає, що дедалі більше досліджень, які спростовують думку про те, що жирні молочні продукти шкідливі для здоров'я.

Жир надає йогурту насичений смак, а це означає, що для ситості потрібно менше цукру. До того ж жир уповільнює травлення, що сповільнює підвищення рівня цукру в крові та відчуття ситості.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень