Великодня страва для привернення удачі: як приготувати запечену скумбрію
Рецепт святкової страви
До свята всі господині хочуть приготувати багато яскравих і смачних страв. Зокрема, завжди готували рибні страви, оскільки вони привертають в дім удачу. Зазвичай на Великдень рибу фарширували або запікали.Пропонуємо вам приготувати скумбрію, яка стане королевою на вашому столі.
Інгредієнти:
- скумбрія — 1 шт;
- цибуля — 2 шт
- морквина — 2 шт
- лимон — 1 шт
- рис — 1 склянка
- масло оливкове
- кріп, петрушка, цибуля
- сіль, спеції до риби — на смак.
Скумбрію почистити, прибрати кістки, зябра і добре помити. Збризкати рибу соком. Морквину та цибулю помити, почистити та порізати кільцями і обсмажити.
Зелень помити, обсушити, порізати і додати до моркви і цибулі. Овочі посолити, поперчити до смаку.
Рис добре промити та відварити трохи більш як 10 хвилин. Змішати його з овочами.
З фольги зробити човник і перекласти до нього скумбрію. Скумбрію начинити рисом з овочами. Зробити надрізи на рибі і вкласти туди шматочки лимона і моркви.
Запікати скумбрію в духовці 25 хвилин при 180 градусах.
Джерело: Главред
Радіо Трек: НОВИНИ