![«Свої кошмари»: Залужний здивував новим дописом](/uploads/media/07/5d/075dfd7e38a55c3fde216a515402b9df_orig_thumb.jpg)
![«Свої кошмари»: Залужний здивував новим дописом](/uploads/media/07/5d/075dfd7e38a55c3fde216a515402b9df_orig_thumb.jpg)
Великі – не означає добрі
Шеф-кухар Євген Мещеряков пояснив, як правильно вибирати курячі яйця. Насамперед варто звернути увагу на дату виробництва, вона має бути однаковою на упаковці та шкаралупі.
Річ у тім, що яйця — продукт, який швидко псується. Максимальний термін зберігання – 25 діб.
Якщо маркування яєць стерлося, то перевірити їхню якість можна за допомогою овоскопу, який має бути в кожному продуктовому магазині, проте покупці не завжди ним користуються.
- На яйцях не повинно бути жодних потемнінь, вкраплень, темних крапок. Жовток повинен бути у сфері білка і бути без сторонніх тіл і зародків,— розповів шеф.
Експерт зазначив, що яскравий жовток не завжди вважається ознакою якісного продукту. Колір жовтка залежить від того, чим годують курку. Наприклад, у натуральному кормі висока концентрація бета-каротину, тому жовток буває яскравим. Недобросовісні фермери користуються цим фактом і додають харчові барвники у корм, вводячи покупців в оману.
- Це можуть бути сухі харчові добавки бета-каротинів, які забарвлюють жовтки. Тобто це природні барвники,— пояснив шеф.
За словами експерта, розмір яйця залежить від віку курки. Дрібні яйця вважаються кориснішими, оскільки їх знесли молоді курки, в організмі яких не встигли накопичитися хімічні добавки.
Крім того, чим крупніше яйце, тим тонша його шкаралупа, а отже, такі яйця частіше тріскаються під час транспортування і в них легше проникають інфекції, пояснив шеф-кухар.
Радіо Трек: НОВИНИ
Яке прізвище в давнину вважалося нещасливим, але дуже популярне зараз
У неділю – велике свято: Новий церковний календар не вплинув на дату
Не зрозуміла, де нормальний подарунок? – українці про те, що дарують вчителям за кордоном
Який у жінки гребінець — такий у неї характер
Доплата за понаднормовий стаж: хто отримає надбавку у 2024 році
Більше гречку не варимо і не смажимо — оригінальний та дуже смачний рецепт вечері
Один фрукт — і страва тане в роті: рецепт соковитої буженини з бананом
Запечена грудинка від шеф-кухаря: пікантний соус змусить гостей облизати тарілки
Легкий салат на Великдень 2023 замість Олів'є: рецепт давно забутої страви, який коштує копійки
Фарбуємо яйця в горошок: це дуже просто – треба лише олія (ВІДЕО)
На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31
Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду
Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.