Ваучери на суму до 26 840 грн можуть отримати жителі Рівненщини

Для навчання

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

На Рівненщині можна отримати документ, який дає право здобути робітничу професію або спеціальність у закладах освіти чи у роботодавця (ваучер).

Оплату такого документа здійснює Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість ваучера встановлюють у межах вартості навчання, але він не може перевищувати 26 840 грн, повідомив голова Рівненської ОДА (ОВА) Віталій Коваль.

Цей документ видають Центри зайнятості деяким категоріям громадян, які не зареєстровані як безробітні, але відповідають певним вимогам.

 

Наприклад, це особи віком від 45 років (зі страховим стажем не менше ніж 15 років), або внутрішньо переміщені особи працездатного віку, особи з інвалідністю.

З початку року ваучери отримали вже 174 жителі області, 8 з них – ВПО. Вони навчатимуться за такими професіями:

тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водій автотранспортних засобів, кухар, кондитер, швачка, кравець, слюсар-ремонтник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, столяр будівельний, лицювальник-плиточник, машиніст автогрейдера, електрогазозварник, водій навантажувача, архітектура та містобудування, ветеринарна медицина, будівництво та цивільна інженерія, інженерія програмного забезпечення, геодезія та землеустрій, психологія.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень