Варення з чорної смородини: 5 рецептів солодкої консервації
Взимку до чаю – те що треба
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів варення зі смородини. Встигніть зібрати ягоди і наварити смакоти. Адже жменя ягід червоної або чорної смородини може відновити добову дозу вітамінів.
Варення зі смородини п'ятихвилинка
- цукор – 1-1.5 кг;
- вода – 200-250 мл;
- смородина – 1 кг
Засипаємо цукор в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на середній вогонь і варимо, помішуючи, поки цукор не розчиниться, а сироп не закипить. Викладаємо в каструлю ягоди, знову помішуємо, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Маса виходить рідкою, але після охолодження загусає.
Варення зі смородини з малиною
- смородина червона або чорна – 500 г;
- цукор – 500-800 г;
- малина – 500 г.
Беремо каструлю, викладаємо в неї смородину, розминаємо товкачем. Засипаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 1-2 години, щоб ягоди пустили сік. Потім ставимо каструлю на слабкий вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Потім збільшуємо вогонь і варимо 10-15 хвилин. Додаємо малину, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.
Якщо хочете, щоб варення стало густішим, можна проварити його ще 5-10 хвилин.
Варення зі смородини з агрусом
- агрус – 300 г;
- чорна або червона смородина – 700 г;
- вода – 200 мл;
- цукор – 1 кг.
Ягоди миємо, перебираємо, у агрусу видаляємо плодоніжки. Після цього засипаємо агрус і смородину в каструлю і заливаємо водою. Варимо на середньому вогні 20-30 хвилин, помішуючи. Засипаємо цукор і продовжуємо варити, поки він не розчиниться. Доводимо варення до кипіння і проварюємо ще 10 хвилин.
Для того, щоб варення вийшло більш густим, збільшуємо час приготування до 30 хвилин.
Рецепт смородинового варення з вишнею
- вишня – 500 г;
- цукор – 1 кг;
- смородина – 500 г.
Видаляємо з вишень кісточки і засипаємо ягоди 250 г цукру. Смородину з'єднуємо з 250 г цукру і подрібнюємо ягоди блендером. Викладаємо смородинове пюре в каструлю, доводимо до кипіння на слабкому вогні. Додаємо вишню і варимо ще 10-15 хвилин.
Смородина з апельсином
- апельсин – 2 шт;
- смородина чорна або червона – 1 кг;
- цукор – 1 кг.
Апельсини очищаємо від шкірки і білої її частини. Розрізаємо на невеликі шматочки. Засипаємо апельсин і смородину в блендер, подрібнюємо. Як альтернативу можна використовувати м'ясорубку.
Перекладаємо пюре в каструлю і засипаємо цукром. Перемішуємо і залишаємо на пів години. Потім ставимо каструлю на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім, помішуючи, варимо 5-10 хвилин.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ