В Україні впровадили по квартирне обмеження на використання електроенергії

При встановленні нового лічильника

Нововведення стосуються сімей, які встановили вдома двозонний лічильник обліку електроенергії. Цей прилад дозволяє заощаджувати гроші в нічні години, адже вартість електроенергії вночі удвічі дешевше ніж вдень.

Водночас нові прилади обліку обладнані функцією вимкнення електроенергії, за умови перевищення потужності споживачеві можуть автоматично вимкнути електрику.

При укладанні угоди з постачальником дозволена потужність вказана в угоді на обслуговування.

При укладанні договору про надання послуг з розподілу електричної енергії, фіксується договірна потужність. Якщо споживач використовує електроенергію в рамках дозволеної потужності, жодних обмежень до нього застосовувати не будуть, - йдеться у повідомленні пресслужби Прикарпаттяобленерго.

Якщо потужність яку споживає користувач перевищить ту, що встановлена у договорі, постачальник може вимкнути йому електроенергію. Перевищення договірної потужності знижує якість електроенергії для інших споживачів. Отже, якщо споживач недооцінив своє споживання і потребує більшої потужності, то йому доведеться змінити умови договору.

Якщо власнику договору недостатньо потужності, заявку на її збільшення йому слід подати в Центр обслуговування клієнтів, - попередили енергетики.

 

Це особливо актуально із настанням холодної пори року. Чимало людей хочуть використовувати електричне обладнання для обігріву житла. 

Якщо ви хочете встановити для обігріву житла електрокотел (або інші електронагрівальні пристрої – керамічні панелі, підігрів підлоги, конвектори), для початку необхідно з’ясувати свою договірну потужність. У випадку, коли котел забиратиме всю квоту споживання, а на інші електроприлади потужності не залишиться, будуть спрацьовувати захисні пристрої, що вимикатимуть все електропостачання житла.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень