В Україні перед Великоднем стрімко зростають ціни на м'ясо: скільки коштуватиме домашня ковбаска

Це традиційна страва на святковому столі

В Україні з наближенням великодніх свят очікують стрімкого зростання цін на продукти. Зокрема, зростуть ціни на м'ясо та м'ясні продукти, а також зросте вартість яєць. Такими прогнозами поділилися з 24tv.ua експерти з Інституту аграрної економіки.

З початку року усі види м'яса активно дорожчають. Винятком стали лише кілька видів м'ясної продукції: свиняча грудинка, солоне сало та куряче філе. Вони за перші три місяці навіть трохи подешевшали, каже провідний науковий співробітник відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Наталія Копитець. Інші продукти з цієї групи зростають у ціні і до Великодня стануть ще дорожчими.

- Яловичина – гуляш та ребра, а також свинина – лопатка та ошийок – подорожчали з початку 2023 року на 1-3%... Курятина, гомілки та стегна – з початку 2023 року зросла в ціні на 5-10", – підрахувала Наталія Копитець.

Проте, це ще не межа, прогнозує вчена. До свят ціни на м'ясо зростуть ще на 5-7%.

До прикладу, кілограм домашньої ковбаски обійдеться господиням приблизно у 230 грн.

Рецепт приготування ковбаски тут:

Використовую 3 види фаршу – так смачніше. Соковита домашня ковбаска (ФОТО)

Після закінчення великодніх свят ціни на яйця почнуть знижуватися. Це процес неминучий, переконані експерти. По-перше, впаде попит на цей продукт. А по-друге, з потеплінням кури в індивідуальних господарствах почнуть активніше нестись, і яйця від приватного сектору складуть конкуренцію продукту від великих агрофірм.

Тому зниження цін на цей продукт неминуче.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень