Усіх підряд «гребти» ніхто не буде: нова заява від Генштабу ЗСУ

Про військовий облік для жінок

У Генеральному штабі ЗСУ запевняють, що придатних до військової служби жінок на військовий облік будуть ставити лише за їх згодою.

Наказ міністра оборони від 7 лютого 2022 року передбачає, що з 1 жовтня 2022 року жінки, які мають певні спеціальності та/або професії, визначені в додатку, братимуться на військовий облік військовозобов’язаних.

Однак там наголошують:

проведення загальної мобілізації під час війни з рф засвідчило, що на військову службу до ЗСУ та інших військових формувань призвані близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

 

Більшість жінок призначено на посади медичного персоналу, підрозділів зв’язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів.

 

Наразі у Збройних Силах залишається потреба у жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій.

Таким чином, досвід розгортання військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу доводить, що в держави на сьогодні просто немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Зважаючи на це, у Генштабі опрацювали пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише за їхньою згодою.

Також пропонується розпочати проведення заходів із включення жінок до військового обліку не раніше як через місяць після завершення особливого періоду в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень