Українцям підказали що робити, аби не платити за комунальні послуги

Зокрема тим, хто змушений був залишити свої домівки

Українці, які залишили свої домівки на тимчасово окупованих територіях, а також виїхали з міст де йдуть активні бойові дії – можуть не платити за комунальні послуги. Втім є умова.

Сьогодні всі споживачі, якщо вони були відсутні понад 30 днів, повинні звернутися до постачальників послуг, щоб їм не робили нарахування. Це не стосується приміщень, обладнаних лічильниками, потрібно ці показники подавати, а саме – повторювати ті, що були раніше.

 

Це не поширюватиметься на послугу управління багатоквартирним будинком і не стосуватиметься послуг постачання тепла, – пояснила заступниця міністра громад та територій Наталія Хоцянівська.

Тож власники житла, які не були вдома понад 30 днів, мають звернутися із заявою до постачальника послуг, а також додати довідку про лікування, або довідку внутрішньо переміщеної особи, або довідку, що свідчить про службу у ЗСУ. Цей документ й буде підставою аби постачальник послуг перерахував реальне споживання.

Ситуація із нарахуванням плати за комунальні послуги різниться у містах України.

Сьогодні зовсім різна ситуація у містах. Наприклад, вона відрізняється у Миколаєві. З постачанням холодної води там виняткова ситуація у зв’язку з руйнуванням водопроводу. Такі ж винятки є і для інших міст, тому ухвалюються індивідуальні рішення, так було зроблено у Чернігові.

 

Але загальна тенденція – якщо підприємства надавали комунальні послуги, вони роблять нарахування. Споживачі з розумінням та повагою ставляться до комунальників, бо справді стали свідками, що у такий нелегкий час для країни ми були у переважній більшості, де не було активних бойових дій, із газом, електрикою, водою, – каже Наталія Хоцянівська.

 

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень