Українцям даватимуть субсидії на купівлю автомобілів

Правда, автомобілів, які зібрані виключно на території України

Уряд розмірковує над тим, як підтримати автопромислову галузь країни. І вже зараз розробляють програму субсидування відсоткових ставок за автокредитами для населення на купівлю зібраних у країні машин. 

Що ми конкретно плануємо робити як уряд, щоб мотивувати й розвивати автомобільну промисловість у країні… стимулювати й цілеспрямовано підвищувати попит на автомобілі, які спеціально збирають в Україні, –  розповів заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.

За його словами, кредити на автомобілі доволі дорогі для більшості українців, адже їх надають під високі відсоткові ставки.

Тому найближчим часом ми запустимо програму субсидування відсоткових ставок, яка дасть змогу громадянам отримувати автокредити за пільговими відсотковими ставками, – зазначив він.

Ще одним кроком на підтримку автопрому Шурма вважає створення податкового режиму для внутрішнього виробника електромобілів, з яким він міг би конкурувати з їхнім імпортом, що практично звільнений від сплати зборів, ПДВ, акцизів і мит.

Виробництво автомобілів доволі перспективний в Україні ринок. 

У найгірші періоди він знижується до 200 тисяч автомобілів. У найкращі періоди це було близько 600 тис. легкових автомобілів на рік, і все це без належних фінансових інструментів, що дають змогу людям отримати конкурентоспроможний кредит за конкурентоспроможними ставками, – описав його Шурма.

Він додав, що в України також є всі необхідні компоненти для виробництва і складання автомобілів у країні, і вже є безліч виробників запчастин, які постачають деталі всім найбільшим автомобільним корпораціям світу. Крім того, в країні є кадри з відповідною інженерною кваліфікацією.

Джерело: borgexpert

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень