Українці можуть оформити згоду на донорство власних органів: Як це зробити

Це можна зробити у трансплант-центрах

Заява на посмертне донорство – це згода на вилучення анатомічних матеріалів з тіла людини для трансплантації або виготовлення біоімплантатів. Стати донором людина може лише після подачі спеціальної заяви. Це може зробили лише повнолітній громадянин.

При цьому людина у будь-який момент може змінити своє рішення та відкликати згоду на донорство, повідомляє пресслужба Українського центру трансплант-координації.

Щоб подати згоду, потрібно звернутися до трансплант-координатора у будь-який медичний заклад. Заяву можна подати лише у письмовій формі і людина повинна зробити це особисто. При собі потрібно мати документ, який посвідчує особу.

Подати прижиттєву згоду на донорство органів чи відкликати її не можна онлайн, для цього потрібно особисто звернутися в центр.

Нагадаємо, після смерті 4-річного хлопчика з Рівного в Охматдиті дітям пересадили дві нирки та печінку. Про це ми писали тут:

«Мамі дали послухати, як серце бʼється в інших грудях»: 4-річний малюк з Рівного став донором. Посмертно (ФОТО)

Джерело: gazeta.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень