Україна спізнилася зі збільшенням тарифів на світло на 5-7 років, - експерт про збільшення вартості електроенергії до 4 гривень

А пільгове тарифоутворення для населення треба було вже давно скасувати 

Підняти тарифи на світло до 4 гривень за кіловат для населення, Україна мала ще 5-7 років назад. Зараз це рішення вже перезріло. 

Це потрібно було робити п'ять років тому. 4 гривні тариф мусив бути п'ять-сім років тому. Питання перегляду тарифів давно перезріло, - каже  співзасновник  Української асоціації відновлюваної енергетики Ігор Тинний. 

Крім того, на його переконання, треба позбутися пільгового тарифоутворення для населення. 

Це не означає, що треба бідних людей робити ще біднішими. Абсолютно ні. Потрібно, аби компенсація з бюджету здійснювалася лише нужденним, а не всім поспіль, - каже Тинний

Ц би дало змогу будувати нову маневрову генерацію, та зрештою знизити частоту відключень світла. 

Поки на ринку через оці ідіотські соціалістичні тарифоутворення є криза неплатежів. Ну, хто буде вкладати гроші, якщо ви не знаєте, у вас контракт буде на один рік, чи на п'ять, чи на один місяць, і з вами розрахуються повністю чи частково. Ніхто, ніколи, сповна розуму не буде нічого нового будувати, - підсумував Тинний.

Нагадаємо, в Україні не припиняються розмови про підняття тарифів на світло. Експерти пояснюють це вимушеною необхідністю - адже енергомережа потребує відновлення після ракетних ударів ворога. Тариф на світло може зрости у червні та найбільш ймовірно він становитиме 3,5, 4 або й 5 гривень за кіловат. 

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень