У листопаді мають зникнути всі комуністичні назви в Україні

Інститут національної пам'яті опублікував перелік 520 діячів комуністичного режиму, що підпадають під дію заборони комуністичної пропаганди

Про це повідомляє прес-служба Інституту. До переліку увійшли історичні діячі, чия діяльність підпадає під дію законів про декомунізацію.

Список прізвищ осіб, які займали керівні посади у комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР, УРСР, інших союзних або автономних радянських республік опублікований на сайті Інституту.

Також до списку увійшли співробітники репресивних органів радянського періоду, а також діячі Жовтневого перевороту 1917 року, ті, хто встановлював радянську владу в Україні, переслідував учасників боротьби за незалежність України у XX столітті.

Крім того, до списку включені Карл Маркс, Фрідріх Енгельс (як засновники вчення, що стало основою комуністичного руху) і Роза Люксембург (діячка робітничого руху, засновниця Німецької комуністичної партії).

Кожне прізвище в списку супроводжується коротким описом посади, яку певний громадянин займав.У повідомленні наголошується, що топоніми, названі на їхню честь, повинні бути перейменовані до 21 листопада.

Нагадаємо, 15 травня Президент Петро Порошенко підписав закон, яким передбачається заборона пропаганди комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів, а також їхня символіка в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень