У яких випадках вам можуть не виплачувати зарплату  

І що з цим робити

Війна внесла корективи до усіх сфер нашого життя. Торкнулися ці зміни і трудових відносин.

І найбільше на сьогодні українців цікавить питання виплати зарплат.

Трудові відносини, зокрема й виплата зарплати під час воєнного стану, регламентовані Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Ст. 10 цього закону регламентує, зокрема, виплату заробленого найманим працівникам і водночас роз’яснює, у яких випадках можлива невиплата зарплати. Законодавчі нюанси роз’яснили в управлінні Держпраці у Полтавській області.

Так, роботодавець повинен вживати всіх можливих заходів для забезпечення реалізації права працівників на своєчасне отримання заробітної плати.

 

Роботодавець звільняється від відповідальності за порушення зобов’язання щодо строків оплати праці лише у тому разі, якщо доведе, що це порушення сталося внаслідок ведення бойових дій або інших обставин непереборної сили.

Однак звільнення його від відповідальності за невчасну оплату праці не звільняє його від обов’язку виплати зарплати.

У разі неможливості своєчасної виплати заробітної плати внаслідок ведення бойових дій термін виплати заробітної плати може бути відстроченим до моменту відновлення діяльності підприємства. Але гроші віддати вам зобов’язані.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень