В які дні не можна прибирати оселю, аби не зурочити дім та родину: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Понеділок

У багатьох культурах понеділок вважається несприятливим днем для прибирання. Це пов’язано з тим, що перший день тижня асоціюється з новим початком і збереженням енергії на важливіші справи. Люди вважають, що, миючи підлогу в цей день, можна вимити з дому позитивну енергію та удачу.

Вівторок

Згідно із прикметами, вівторок є ідеальним днем для прибирання. У цей день можна виконувати будь-яку роботу - від прання і прасування, до підмітання і миття вікон.

У народі кажуть: виносити сміття у вівторок – значить прощатися із невдачами та безгрошів’ям.

Середа

Середа - середина тижня, коли енергія людей на найвищому рівні. Прибирати у цей день можна і потрібно. Це притягне у дім позитивну енергетику.

Четвер

Деякі прикмети вказують на те, що четвер — день, коли краще утриматися від прибирання, оскільки це може “вивести” гроші та фінансове щастя з дому.

П’ятниця

У п’ятницю прибирати не радили. Забобонні люди кажуть: взявши в руки віник чи ганчірку у п’ятницю, можна приректи себе на борги. В цей день можуть бути перешкоди та невдачі в усіх справах. 

Субота

В багатьох культурах субота вважається найкращим днем для прибирання. Це допомагає підготувати дім до відпочинку та вихідних та відновити гармонію та чистоту після тижня. Згідно із народними прикметами, прибирання в цей день може змінити енергетику у домі та створити сприятливі умови для щасливого сімейного життя.

Неділя

Категорично не можна прибирати у неділю. Згідно з прикметами, така звичка може приваблювати неприємності та біди в дім.

Наші пращури здавна присвячували цей день походам у церкву, молитвам та посиденькам у родинному колі. Неділю називали днем духовного та енергетичного очищення помешкання.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень