У Польщі формують підрозділи з українців для участі у війні: кого це стосується (ВІДЕО)

Навчання проходять вже сотні

Колаж: Телеграф

Українці, які перебувають у Польщі, можуть пройти бойову підготовку в одному із місцевих центрів підготовки. Добровольцями до цієї програми вже записалися сотні чоловіків.

Поки одні українці у Польщі штурмують консульства, інші – на полігоні – перешкоди та укріплення.

 

Народний депутат Юрій Камельчук розповів про те, що в сусідній країні багато наших співвітчизників, які готові приїхати та захищати Україну.

Він повідомив, що з ініціативи керівництва морських піхотинців створено програму підготовки таких співвітчизників на окремих базах. Це сталося, оскільки багато українців, які перебувають у Польщі, та мають бойовий досвід чи спортивну підготовку, виявили бажання відновити або набути бойових навичок.

Після завершення підготовки, за словами Юрія Камельчука, вони готові повернутися до України, щоби вступити до лав Сил оборони.

Він зазначив, що всі люди, які записалися на курси бойової підготовки, є добровольцями. Їхній відбір здійснюється на основі рекрутингу.

— Є українські громади. До речі, частина з них це релігійні громади, євангелісти і так далі.

 

Серед них є чоловіки, які просто почувши це повідомлення самі висловили бажання, що вони готові готуватись і готові їхати (до України – ред.)

 

Але їм потрібне навчання, екіпіровка, і тоді – вперед, – розповів Юрій Камельчук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень