У дитсадок – з трьох місяців: які зміни передбачає реформа дошкільної освіти

В освітньому комітеті Верховної Ради вже завершили роботу над підготовкою до другого читання відповідного законопроєкту

Фото ілюстративне, з мережі

Як зазначається на сайті Верховної Ради України, реформа дошкільної освіти передбачає насамперед формування гідного ставлення до вихователів.

Очільник підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Освітнього комітету ВРУ Володимир Воронов зазначив, що вихователі отримають:

  • 56 днів щорічної оплачуваної відпустки;
  • скорочений робочий час;
  • помірне педагогічне навантаження;
  • збільшення фінансування від громади.

Батьки натомість зможуть віддавати малюків у садок з 3 місяців (ясла будуть розраховані з 3 місяців до 3 років), а для дітей буде працювати механізм освітнього розвитку від народження.

 

Крім того, в країні мають з'явитися мобільні дитячі садки для дошкільнят з віддалених населених пунктів, – повідомив нардеп.

Володимир Воронов, фото - сайт ВРУ

Також в Україні створять Центри підтримки батьків. Вони мають запрацювати у кожній територіальній громаді. Дорослі у них зможуть отримати педагогічну та психологічну допомогу.

Там можна буде отримати консультацію, пройти спеціалізовані курси та семінари, обмінятися досвідом з іншими батьками, – зазначив Воронов.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень