У 2022 році хакери сумарно викрали криптоактивів на 3,8 мільярда доларів

Більшу частину цих крадіжок здійснили хакери, які пов’язані з Північною Кореєю

Згідно зі звітом аналітичної компанії Chainalysis, торік з різних сервісів було викрадено криптовалюти на рекордну суму 3,8 мільярда доларів. Більшу частину цих крадіжок здійснили хакери, які пов’язані з Північною Кореєю.

Збільшення кількості пограбувань відбулося на тлі значного падіння загального ринку криптовалют. У 2021 році хакери сумарно викрали 3,3 мільярда доларів у криптоактивах. І це не зважаючи на те, що торік вартість біткоїна впала більш ніж на 60%, повідомляє BestCryptoChecker.

Згідно зі звітом Chainalysis, Північна Корея була ключовим фактором вчинення подібних злочинів.

 

Хакери, пов’язані з цією країною, за допомогою різних методів викрали криптоактивів на суму приблизно 1,7 мільярда доларів.

 

Це на 1,3 мільярда більше, ніж в 2021 році.

Північнокорейські хакери взяли участь в наймасштабніших криптозломах року.

Наприклад, ФБР звинувачує їх у втручанні в мережу Ronin, на якій працює відеогра Axie Infinity.

 

Тоді хакерам вдалося викрасти криптокоштів на суму понад 600 мільйонів доларів.

 

Крім того, вони заволоділи 100 мільйонами доларів, які належали компанії Harmony.

Офіційні особи США стурбовані тим, що Пхеньян використає гроші, вкрадені під час криптозлому, для фінансування своєї незаконної програми ядерної та балістичної зброї. За даними ООН, за останні роки північнокорейські хакери здійснили цілий ряд рейдів на відомі біржі.

В результаті цього їм вдалося заволодіти криптокоштами на загальну суму близько одного мільярда доларів.

Основною ціллю хакерів були протоколи децентралізованих фінансів (DeFi). На них припадає понад 80% криптозлочинів, які вони вчинили минулого року.

 

З усієї кількості атак на системи DeFi 64% із них були спрямовані на міжланцюгові мостові протоколи, які дозволяють користувачам обмінюватися активами між різними блокчейнами.

 

Bridge-сервіси зазвичай містять великі резерви різних монет, що робить їх мішенями для хакерів.

Не зважаючи на те, що кількість криптозломів минулого року продовжила зростати, не все так погано. Правоохоронні органи та органи національної безпеки суттєво розширили свої можливості для боротьби з цифровими злочинцями. Наприклад, ФБР вдалося відшукати і повернути криптокошти на суму 30 мільйонів доларів, які були викрадені під час злому Axie Infinity.

*на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень