Третяк може виявитись несправжнім ректором? (ФОТО/ВІДЕО)

Напередодні Рівненська ТВК оголосила офіційні результати виборчих перегонів

У другий тур виборів вийшов лідер перегонів Віктор Шакирзян від «Рівне Разом» з 19.84% та Олександр Третяк з 16.93%. 

Втім, не дочекавшись офіційної інформації з ТВК, Олександр Третяк взяв приклад із Юрія Вознюка і викликав на дебати Віктора Шакирзяна. Нагадаємо, що до цього кандидати вже зустрічалися на дебатах у студії «Суспільного» - під час першого туру виборів міського голови.

Віктор Шакирзян відповів на заклик, зазначивши, що готовий до дебатів і обов'язково на них прийде, однак перед тим запропонував Олександру Третяку відповісти публічно на три запитання стосовно правдивості інформації, яку він подає щодо себе.

Звучать ці питання так:

•    Чи є академія, де Ви призначили себе ректором, справжнім закладом вищої освіти?

•    Чи знаєте Ви, які вимоги до людини, яка претендує на посаду ректора?

•    І на якій підставі Ви називаєте себе наймолодшим ректором в Україні?

Віктор Шакирзян оприлюднив цікаві факти про «Рівненську духовну семінарію». Зокрема те, що так звана «академія», яку очолює О. Третяк – це не заклад освіти, а релігійна організація, члени якої самі назвали себе «академією».

Довідка з реєстру:

«Академія» О. Третяка не є закладом освіти, не має акредитації та відповідної ліцензії. Такого навчального закладу не включено до державного Реєстру суб’єктів освітньої діяльності.

Вимоги до посади ректора відповідно до законодавства це:

  • науковий ступінь не нижче доктора філософії (кандидат наук);
  • вчене звання – не нижче доцента;
  • 10 років науково-педагогічного стажу (стаття 42 Закону України «Про вищу освіту»).

Як зазначив Віктор Шакирзян на своїй сторінці у фейсбуці, Олександр Третяк не відповідає жодному з цих критеріїв. І взагалі – стати ректором у 26 років – просто неможливо. Тому, робить висновок Віктор Шакирзян, «наймолодший ректор в Україні» – це або обман, або дуже невдалий піар-хід.

Крім того, академія Третяка не має права видавати дипломи державного зразка, а документи, які вони вручають студентам, вони ж самі і виготовляють.

Ці «дипломи» не включено до жодного державного реєстру. Молоді люди, які витратили час на навчання в академії Третяка, і яким видали диплом «бакалавра», насправді не отримують вищої освіти і не мають права працювати як кваліфіковані працівники (фото дипломів державного зразка та академії ХВЄ).

У так званій «академії» офіційно працює лише 8 осіб, включаючи О. Третяка. Жоден із працівників не має наукового ступеня і вченого звання. Частина з них працюють не на повну ставку й отримують мінімальну зарплату. Також стосовно частини викладачів немає даних про наявність у них вищої освіти (ось сайт «академії»).

Як відомо,  впродовж усієї виборчої кампанії О. Третяк представлявся ректором академії і, крім того, постійно наголошував на тому, що він є наймолодшим ректором в Україні, оскільки став ним, за його ж словами, у віці 26 років. Проте інформація, яку оприлюднив Віктор Шакирзян, фактично ставить під сумнів правдивість слів Олександра Третяка.

* - на правах політичної реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень