Третина заводів не працюватиме: Ціна на цукор в Україні виросте

Виробники цукру будуть змушені змінити цінники

Урожай цукрових буряків буде на 20% меншим, а ніж був торік. Тож вартість цукру незабаром зросте, повідомила аналітикиня Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин. Ще однією причиною подорожчання цукру є і те, що з 32 цукрових заводів, які є в Україні, щонайменше 10 не відкриються на сезон збору урожаю.

Підприємства вирішили призупинити функціонування через подорожчання газу, який дуже важливий у виробництві цукрової продукції.

При цьому Світлана Литвин переконана, що Україна здатна самостійно забезпечити себе цукром. За словами експертки, у 2022 році під цю культуру зайнято 179 тисяч гектарів посівної площі, що на 20% менше, ніж торік. Проте навіть такої кількості Україні цілком буде достатньо.

Урожай нового року, швидше за все, дозволить перекрити внутрішню річну потребу України, тому переживати за наявність цукру протягом наступного року причин немає.

 

Виробники цукру будуть змушені піднімати ціну на цукор, щоб отримати хоча б мінімальний рівень рентабельності. І саме закриття десяти цукрових заводів свідчить про те, що балансувати виробникам цукру буде складно, — наголосила Світлана Литвин.

Крім консервації варто запастися крупами, макаронними виробами, м’ясними та іншими продуктами харчування. Подорожчання і цієї продукції уникнути не вдасться. На це впливають нинішні газові тарифи, а також трохи обмежений попит за достатньої пропозиції.

Джерело: «РБК-Україна»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень