ТОВ «КОФІТОН» каже, що партію зеленої кави, в якій зашкалював інсектицид, з ринку України – вилучили (ФОТО)

І перевіряють. Кава йшла з Гондурасу

Зерна кави, коли їх тільки зібрали, подібні на лісову ягоду з українського Полісся

Як ми писали, небезпечний надмір хлорпірифосу (це інсектицид) виявили днями в каві, яку з Гондурасу до України імпортувало ТОВ «КОФІТОН».

Про це низка видань в Україні повідомляла з посиланням на Держпродспоживслужбу.  Нині ж «КОФІТОН» надіслав нам офіційний коментар. В ньому сказано:

«ТОВ «КОФІТОН» здійснює свою господарську діяльність виключно в межах чинного законодавства України, та ввозить на митну територію України лише товар, який пройшов відповідну сертифікацію та дозволений для споживання в Україні.

 

Варто наголосити, що хлорпірифос в органічній зеленій каві (походженням з Гондурасу) наразі виявлений лише в обмеженій партії в Європі і поки що не відомі всі обставини щодо цієї події.

 

В той же час, як тільки стало відомо про вказані обставини, розуміючи всю відповідальність, Товариство невідкладно вжило всіх заходів щодо вилучення з обігу та недопущення реалізації даної партії імпортованої кави.

 

Окрім того, Товариство звернулося до ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» про проведення випробувань імпортованого товару на вміст хлорпірифосу. Наразі повторний аналіз триває.

 

У разі виявлення вмісту небезпечних речовин у вказаній продукції Товариством будуть вживатися заходи щодо її утилізації та знищення способом визначеним за погодженням з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень