Тиждень, як місяць і гриль-party на дорозі: як блокада на польському кордоні впливає на пасажирський транспорт

Черга з вантажівок росте шаленими темпами і сягнула 30 км

Як повідомляє Волинська митниця, цей робочий тиждень для митного поста «Ягодин» розтягується на уже майже місяць.

Через розпочату 6 листопада акцію протесту польських перевізників черга на ввезення імпорту з Дорогуська налічує станом на 10 листопада 1200 ваговозів.

З понеділка до п’ятниці в’їхати в пункт пропуску з-за кордону змогло лише 603 транспортні засоби. Частка виконання домовленостей між українською та польською сторонами щодо оптимальної кількості пропуску у цьому напрямку через МАПП «Дорогуськ-Ягодин» становить 25%.

Фото з групи Facebook Granica/Кордон PL

Ще гірша ситуація – на напрямку українського експорту, - кажуть прикордонники.

За 4 доби блокування дороги замість установленої Меморандумом оптимальної кількості в 2400 авто польська сторона прийняла лише 196 ваговозів або 8% від оптимальної кількості. В електронній черзі на виїзд зареєстровано понад 4 тисячі вантажівок.

Водночас, як зауважив в коментарі для ТСН.ua  надзвичайний і повноважний посол України  в Республіці Польща Василь Зварич,

У звичайному режимі рухаються лише легковий транспорт, а також пасажирські автобуси, вантажі гуманітарної і військової допомоги, пальне, небезпечні матеріали і товар, що швидко псується.

До цього Зварич додав, що поки досягти порозуміння з польською владою не вдалося.

Але ми не опускаємо рук. Ми спільно з відповідними профільними міністерствами України продовжуємо діалог із польським урядом задля вжиття всіх можливих у рамках правового поля заходів, аби обмеження руху протестувальниками якомога швидше припинилося.

У профільних групах у соцмережах користувачі викладають фото, як перевізники готують собі їжу та гріються просто на дорозі перед кордоном.

Автор світлини Tomasz Bartecki підписав фото "Гриль паті vs черга. Гребенне зараз"

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень