Тірамісу (РЕЦЕПТ)
Італійська смакота
Кількість інгредієнтів розрахована на форму розміром 17х30 см або на 7-9 креманок.
Інгредієнти:
- сир маскарпоне - 500 г
- цукор - 100 г
- яйця великого розміру - 4 шт.
- печиво савоярді - 24 шт. (200 г)
- заварна кава - 300 мл (3 ч. л. з вершком на 300 мл води)
- ром (кавовий лікер, коньяк, бренді) - 2-3 ч. л.
- какао-порошок або тертий чорний шоколад - для посипки
Готуємо крем.
Оскільки до складу крему входять сирі яйця, їх слід обов’язково добре помити содою і облити окропом. Жовтки відділити від білків. Білки поки що покласти в холодильник, а жовтки збити з цукром у світлу пишну масу.
До збитих жовтків частинами додати маскарпоне кімнатної температури й щоразу акуратно дерев’яною ложкою чи лопаткою перемішувати його з жовтками, розтираючи сир об стінки миски до утворення однорідної маси без грудочок. Холодні білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Збиті білки в три заходи вмішати в сирну масу.
У заздалегідь зварену й охолоджену каву додати алкоголь. Бісквітне печиво ненадовго, буквально на секунду, занурити в каву, щоб воно увібрало в себе трохи рідини, але повністю не розм’якло й одразу викласти на дно форми, де будемо робити тірамісу. Поверх печива викласти половину підготовленого крему. На крем знову викласти змочене у каві бісквітне печиво. На печиво – крем, що залишився. Десерт покласти в холодильник мінімум на 4 год.
Перед подачею десерт вийняти з холодильника, щедро посипати какао-порошком або тертим чорним шоколадом і подавати до столу.
Ніжний італійський десерт готовий.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ