Права, шоломи та обмеження швидкості: у Казахстані взялися за самокатників (ФОТО/ВІДЕО)

Обмеження підписав Токаєв, їх закріпили в ПДР

Казахстан взявся за самокатників.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав закон «Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів РК з питань організації дорожнього руху». Зміни стосуються, в першу чергу, електричних самокатів, повідомляє прес-служба Токаєва.

Як зазначається,

Документ спрямований на усунення правової прогалини та запровадження законодавчого регулювання питань експлуатації малих електричних транспортних засобів, а також електричних самокатів.

Так, у законі «Про дорожній рух» запроваджується поняття «малий електричний транспортний засіб» із зазначенням його технічних характеристик та правовою регламентацією порядку експлуатації та встановленням переліку заборон для водіїв.

«Електричний самокат» визнається як транспортний засіб із максимальною конструктивною швидкістю не більше 25 кілометрів на годину.

 

Також закон визначає – місця для їхнього руху і  запроваджує заборони для їхніх водіїв.

Електросамокати, як сказано,

РУХАЮТЬСЯ ПО ВЕЛОСИПЕДНІЙ ДОРІЖЦІ.

 

За їх відсутності допускається рух електричних самокатів крайньою правою смугою проїжджої частини, включаючи автобусну смугу в один ряд.

 

Для цього ВОДІЮ МАЄ ВИПОВНИТИСЯ 18 РОКІВ, він повинен бути в застебнутому шоломі та світловідбивному одязі і мати права будь-якої категорії.

 

ПО ТРОТУАРУ ЧИ ПІШОХІДНІЙ ДОРІЖЦІ ДОПУСКАЄТЬСЯ РУХ ЕЛЕКТРОСАМОКАТІВ ЗІ ШВИДКІСТЮ ЛЮДСЬКОЇ ХОДИ – НЕ БІЛЬШЕ ШЕСТИ КІЛОМЕТРІВ НА ГОДИНУ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень