Такий рецепт вінегрету знали тільки наші бабусі — відомо секрет, чому він був таким смачним

Є простий інгредієнт класичного вінегрету

Вінегрет – дуже корисний бюджетний салат, який зараз рідко готують господині. Дехто вважає його вже немодним, інші – не хочуть возитися з приготуванням інгредієнтів.

Дієтологи ж вважають це хибною думкою, адже вінегрет дуже корисний салат, який покращує стан нашої системи травлення і насичує організм правильними мікроелементами.

Чому раніше вінегрет був такий смачний?

Зараз господині все більше експериментують, додаючи більше тих чи інших інгредієнтів, а ось раніше все готували за ГОСТом, тому було так смачно.

Отже, щоб приготувати вінегрет, вам знадобиться:

  • Буряк – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Солоні огірки – 5-6 шт.
  • Горошок консервований – 1 б.
  • Олія, сіль – на смак.

Буряки, картоплю і моркву дуже добре помити, потерти щіточкою під струменем води, щоб на них не залишилося землі. У двох каструльках закип'ятити воду.

В одну покласти картоплю, в іншу моркву та буряк і відварити до готовності. Буряк та морква готуватимуться близько години, а картопля хвилин 20-30 залежно від сорту. Посолити овочі за 10 хвилин до готовності.

Готовим овочам дати охолонути й почистити. Нарізати кубиком.

Подрібнюємо огірки, додаємо горошок і заправляємо олією та спеціями. Якщо вам хочеться більше кислинки, можна додати трохи лимонного соку, але не оцту.

Секретний інгредієнт від бабусь

У чому секрет дивовижного вінегрету? Відповідь вдалося знайти у старій кулінарній книзі. Все просто — додайте столову ложку солодкого молока. Підсолодити його можна прямо в ложці. Молоко має бути кімнатної температури.

З такою добавкою вінегрет набуває особливого відтінку смаку, який людям старшого покоління нагадує минулі застілля, де вінегрет був обов'язковою стравою.

Смачного!

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень