Такий десерт миттєво з’їдають: простий рецепт сінабонів з яблуками та корицею
Підійде навіть для особливого сніданку
Сезон яблук – у розпалі. Тож пропонуємо вам приготувати осінній десерт із цими фруктами та корицею.
Вийде дуже смачно і соковито.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 450 г – борошна,
- 200 мл – молока,
- 25 г – свіжих дріжджів (або 8 г сухих),
- 1 – яйце,
- 50 г – вершкового масла,
- 30 г – цукру,
- 10 г – ванільного цукру,
- 1/3 – ч.л. солі.
Для начинки:
- 600 г – яблук + 2 ст. л – цукру + 20 г – вершкового масла,
- 80 г – вершкового масла,
- 80 г – цукру,
- 1 ст. л – кориці.
Для крему-заливки:
- 200 г – крем-сиру,
- 2 ст. л – цукрової пудри,
- 2 ст. л – молока.
Для тіста спершу приготуємо опару - до теплого молока додаємо 1 ст. л цукру, 2 ст. л борошна та дріжджі, перемішуємо, накриваємо та відставляємо на 15 хвилин. В окремій мисці зʼєднуємо яйце, сіль, цукор, ванільний цукор і трішки збиваємо. Вливаємо розтоплене масло, додаємо опару, перемішуємо.
Поступово всипаємо просіяне борошно та замішуємо тісто. Вимішувати потрібно 5-10 хв до мʼякого еластичного стану. Формуємо з тіста кульку, перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо та залишаємо підходити в теплому місці на 1-2 год.
Для начинки яблука нарізаємо невеликим кубиком та тушкуємо на вершковому маслі ~ 5 хв до випаровування вологи, цукор додаємо до смаку. За необхідності додайте 1 ст. л крохмалю, щоб не було зайвої рідини. Готове тісто розкочуємо в прямокутник ~40*50 см, змащуємо мʼяким маслом і посипаємо цукром з корицею.
Викладаємо яблука, закручуємо в рулет і защіпуємо краї. За допомогою нитки ділимо на однакові булочки (від 8 до 12 шт.). Перекладаємо у форму з пергаментом, накриваємо та залишаємо на 30-40 хвилин підійти.
Випікаємо 180° С 30-40 хвилин.
Для крему змішуємо всі інгредієнти та змащуємо ще теплі булочки.
Джерело: Главред
Радіо Трек: НОВИНИ