Ступінь придатності до служби ВЛК більше не затверджує на власний розсуд. Що змінилося?

Це пов'язано зі змінами про скасування поняття «обмежено придатний»

Відтепер аби визначати ступінь придатності військовозобов'язаного до служби ВЛК керуватимуться розкладом хвороб. Це передбачає й застосування спеціальної таблиці з додатковими вимогами щодо стану здоров'я, пояснює Міноборони України. 

Зміни набули чинності 4 травня, і передбачені положенням про військово-лікарську експертизу у ЗСУ відповідно до наказу міністра оборони України №402. Цими змінами було скасовано статус «обмежено придатний», а також оновлено перелік хвороб, з якими можуть або не можуть мобілізувати.
 

Фактично скасовано індивідуальну оцінку придатності. Тепер члени ВЛК не зможуть приймати рішення на власний розсуд, а будуть керуватися лише чіткими нормами. Це дозволить унеможливити корупційні прояви, – пояснили в департаменті Міноборони.

У департаменті зазначили, що ступінь придатності до військової служби буде встановлюватися ВЛК відповідно до розкладу хвороб, пояснення до цього розкладу та таблиці додаткових вимог до стану здоровʼя.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень