Студентам дозволять виїзд за кордон. Ініціатива президента має вікові межі

Є й умови, на яких студентам дозволять виїзд

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Відповідно виїзд за межі країни заборонений військовозобов’язаним від 18 до 60 років. Проте, зараз деяким категоріям студентів можуть дозволити виїзд.

Це ініціатива президента Володимира Зеленського, і її опрацьовують у Міністерстві освіти і науки.

Дозвіл на виїзд з України можуть надати чоловікам віком 18-22 років. Головна умова – громадяни повинні бути в інших країнах виключно для навчання.

Можливо перетнути кордон дозволять тільки для обміну студентів українських та західних вишів, зараз це тільки обговорюють. Дозвіл на виїзд буде обмежений за строками. Є варіант отримати його лише на один семестр. Це дозволить повчитися в університеті Європи в ході здобуття ступеня бакалавра.

Тим більше, що зараз є багато можливостей від університетів наших партнерів, які відчинили свої двері українським студентам та зацікавлені в тому, щоб наші студенти на один семестр поїхали та повчилися, - каже заступник Міністра освіти Михайло Вінницький.

Поки остаточного рішення ще немає, можливі сценарії ще опрацьовують. А от студентам, які навчаються в українських вишах, але виїхали за кордон, перестануть сплачувати стипендії. Це дозволить заощадити кошти для тих, хто залишився здобувати освіту вдома:

Ми повинні допомогти студентам, які залишилися в країні, які будують її разом з нами. Стипендія академічна якраз для того, щоб вони мали змогу отримати ті знання, які потрібні їм для перемоги України та після неї, - каже заступник міністра.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень