Стікала кров'ю та заборонила викликати швидку. Шокуючі подробиці смерті породіллі у Рівному (ФОТО)

Нещасний випадок чи наслідки новомодних тенденцій?

Ввечері, 23 січня, близько 18:20 34-річну ледь живу породіллю привезли медики швидкої допомоги до міського пологового.

Жінку відразу повезли до реанімації, вона була у тяжкому післяпологовому стані. Через годину вона померла, - розповів начальник слідчого управління Олександр Панасюк.

Відомо, що потерпіла була противницею стандартної медицини. Жінка позиціонувала себе, як людина, яка встановлює тісний контакт із природою. Завагітнівши, 34-річна рівнянка заздалегідь вирішила народжувати вдома, попередньо домовившись з так званою «духовною акушеркою». 

Свого часу яскравий приклад домашніх пологів продемонструвала блогерка-мільйонниця Софія Стужук. Жінка народжувала вдома, у басейні, скориставшись послугами «духовної акушерки».

Що про неї відомо?

Джаміля духовна наставниця, доула. Справжнє ім'я – Женя Кравчук, їй 36 років. Народилася в Росії, має українське громадянство. Жила в Дагестані, Росії, Єгипті, і Туреччині. Жінка прийняла іслам, після чого від неї відмовилась сім'я. Про це пише інтернет-видання "Все профі. Дізнайся правду".

В Україну переїхала у 2016 році і зараз проживає в будинку під Києвом, про що сама публікувала пости в соціальних мережах.

36-річна Джаміля самостійно народила сімох дітей, щоправда, вижило лише п'ятеро з них.

Сама жінка пише, що вона лікар-натуропат, але такої спеціальності у медучилищах або ВНЗ немає.

Вивчитися на лікаря-натуропата можна за два тижні - на спеціальних курсах.

Саме ця жінка була доулою у відомої блогерки.

 Останню дитину дівчина народила у прямому ефірі, на очах у власних дітей та багатомільйонної аудиторії.

Софія неодноразово говорила у своєму інстаграмі, телеграм-каналі й телевізійних шоу про помічницю-доулу, завдяки якій народжувалися її діти. 

Засновниця рівненського проєкту "Пузата мама" Оксана Кравець припускає, що померла породілля могла повестися на новомодні віяння, які дедалі частіше поширюють у соціальних мережах:

Домашні пологи заборонені в Україні. Я хочу наголосити, що безпечно народжувати у медзакладі під наглядом лікарів. На жаль, досить часто сучасні жінки наслідують приклади інстаграмних "лідерів думок" і піддають небезпеці і своє життя, і життя дитини, - додала Оксана Кравець.

У поліції розповіли, що «духовна акушерка», яка «допомагала» рівнянці  приїхала на пологи з Києва на прохання 34-річної дівчини. Мовляв, свого часу та й сама народжувала вдома, потерпіла попросила її бути присутньою під час своїх пологів. Чи була це та сама Джаміля - невідомо. 

Відомо лише те, що омріяні домашні пологи пішли не за планом. У поліції повідомили, що породілля почала стрімко втрачати кров, їй пропонували викликати швидку, проте вона навідріз відмовлялася.

Доки жінка три години стікала кров'ю, так звана "духовна акушерка" спостерігала за процесом. У цей час у квартирі перебували також чоловік і сестра загиблої.

Поки у поліції трагедію розглядають як нещасний випадок.

Щоправда, планують розпочати кримінальне провадження за статтею 134 ч. 3 - ненадання допомоги особі, яка перебуває у небезпечному для життя стані. Якщо правоохоронці це доведуть, то усі, хто перебував у квартирі в момент трагічних пологів, нестимуть кримінальну відповідальність.

Сьогодні жінку поховали. У неї залишилося двоє синів.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень