Спробуйте — і будете пекти такі булочки постійно: тісто — як пух
Це найкраще доповнення до чаю
Приготувати власноруч пухкі булочки геть не складно. Варто лише приготувати усі необхідні продукти і додати трошечки терпіння. Ну і, звісно ж, любові, і ваша випічка вийде смачною.
Інгредієнти для опари:
- 200 мілілітрів – молока;
- 20 грамів – свіжих дріжджів;
- 1 столова ложка – цукру;
- 3 столові ложки – борошна.
Для тіста:
- 2 – яйця;
- 1 чайна ложка – солі;
- 50 грамів – цукру;
- 370-400 грамів – борошна;
- 60 грамів – вершкового масла;
- 30 мілілітрів – олії;
- Ванілін – до смаку.
Для опари у тепле молоко додаємо дріжджі та цукор. Добре перемішуємо до однорідного стану, пише odnaminyta.
Просіюємо борошно і також додаємо. Знову перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.
Готуємо основне тісто. Змішуємо яйця, сіль, цукор, ванілін до однорідності. Вливаємо розтоплене, але не гаряче вершкове масло.
Перемішуємо масу і додаємо готову опару. Перемішуємо до рівномірного стану. Частинами додаємо просіяне борошно, спершу замішуємо ложкою.
Коли все борошно буде у мисці, додаємо туди ж трішки олії. Вимішуємо руками близько 10 хвилин. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на одну годину.
Коли тісто підійде, обминаємо його та ділимо навпіл. Кожну половину ділимо ще на 6 частин.
Кожен шматочок розкачуємо у невеликий коржик. Всередину викладаємо по чайній ложці вареного згущеного молока, формуємо булочку.
Також за бажанням булочки можна покрити штрейзелем. Це така солодка крихта з масла, цукру і борошна.
Викладаємо булочки на деко, застелене пергаментом, та залишаємо на 20 хвилин. Випікаємо булочки 15-25 хвилин за температури 180-200 градусів.
Тісто виходить надзвичайно м’яке.
Радіо Трек: НОВИНИ