Сьогодні – рік, як українські «Нептуни» відправили на дно російську «Москву» (ФОТО/ВІДЕО)

«З ювілеєм!» (с)

Рівно рік тому у визвольній війні України за свою незалежність сталася знакова подія: нашим вдалося знищити гордість ВМФ росії – флагманський крейсер «Москва».

Як пригадують військові:

13 квітня 2022 року було, може, найгіршим днем для того, щоб намагатися потопити крейсер «Москва» – погода стояла жахлива.

 

Від самого ранку небо над Чорним морем уздовж українського узбережжя затягнули важкі дощові хмари. Вони висіли суцільною поволокою на висоті всього кілька кілометрів над водою, і через них годі було хоч щось розгледіти в морі з неба. 

 

Все це усвідомлювали й  на крейсері «Москва», команді якого здавалось, що вона в цілковитій безпеці.

Але трапилося диво. Саме низькі та густі хмари відіграли роль своєрідного «рефлектора» і дозволили нашим операторам комплексу «Нептун» побачити раптом – ворожу «Москву».

При чому – в точці, де її можна було дістати.

Як кажуть самі військові:

13 квітня російський крейсер несподівано сам зайшов у зону ураження українських ракет. Щойно його зафіксували, близько 16-ої години відбулося два пуски «Нептунів», які один за одним вилетіли в бік «Москви».

 

Існує навіть фото цього історичного пуску ракет по «Москві».

Ця символічна подія, безперечно, вже ввійшла в історію як одна з золотих сторінок – української військової слави та звитяги.

До речі, припускається, що за цей рік Україна змогла додатково виготовити як мінімум 30 ракет «Нептун»

Зверніть увагу, який макет стоїть у Буданова на столі (ліворуч). "Москва", яку можна потопити у Львові (ліворуч)

Також цікаво, що у Львові, в одному з музеїв, діє експозиція, яка дозволяє усім  охочим «ще раз» потопити «Москву».

Нагадаємо,

  • Увечері 13 квітня стало відомо, що українськими протикорабельними ракетами «Нептун» підбили флагман Чорноморського флоту РФ ракетний крейсер «Москва». Після цього крейсер із 16 крилатими ракетами вийшов з ладу та затонув.
  • Офіційна версія міноборони росії про втрату флагмана початково базувалася на тому, що на крейсері здетонував боєприпас, а потім внаслідок шторму 14 квітня ввечері він затонув під час буксирування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень