Сода замість розпушувача у випічці: Коли можна заміняти, а коли не варто
Аби не зіпсувати смак
Рецепти випічки часто передбачають наявність соди або розпушувача. Часто господині замінюють пекарський порошок на соду й навпаки. Цього не варто робити...
У чому різниця соди й розпушувача
Розпушувач – це і є сода, але з додаванням зазвичай крохмалю. Соду заведено додавати у тісто, де є кислий продукт – кефір чи йогурт. При взаємодії буде хімічна реакція і, як результат, пишна випічка.
Якщо в рецепті немає кислого продукту, додавання соди ніяк не вплине на пишноту і випічка буде «дубовою».
Тому досвідчені кулінари не рекомендують міняти соду на розпушувач.
Джерело: lifestyle
Радіо Трек: НОВИНИ