Сода замість розпушувача у випічці: Коли можна заміняти, а коли не варто

Аби не зіпсувати смак

Рецепти випічки часто передбачають наявність соди або розпушувача. Часто господині замінюють пекарський порошок на соду й навпаки. Цього не варто робити...

У чому різниця соди й розпушувача

Розпушувач – це і є сода, але з додаванням зазвичай крохмалю. Соду заведено додавати у тісто, де є кислий продукт – кефір чи йогурт. При взаємодії буде хімічна реакція і, як результат, пишна випічка.

Якщо в рецепті немає кислого продукту, додавання соди ніяк не вплине на пишноту і випічка буде «дубовою».

Тому досвідчені кулінари не рекомендують міняти соду на розпушувач.

Джерело: lifestyle

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення водія та документи

У Рівному на автовокзалі на вулиці Київській знайшли посвідчення водія і техпаспорти, на ім'я Валерія Володимировича Смикало. За деталями звертайтесь за номером: 067 64 57 603

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Більше оголошень