Смак справжньої Італії: як приготувати найвідомішу у світі піцу

Вона є кожній піцерії

Піца «Маргарита» – класична італійська страва, яка завоювала світ своєю простотою та смаком. Піца отримала назву на честь королеви Італії Маргарити Савойської, яка любила просту їжу.

Ця піца має свої особливості: червоний томатний соус надає їй соковитості та гостроти, сир моцарела тане в роті, створюючи неповторний смак, а оливки додають нотки свіжості та аромату.

Інгредієнти:

  • 7 г – сухих дріжджів;
  • 450 г – пшеничного борошна;
  • 6 ч. л. – оливкової олії;
  • 200 мл – води ;
  • 3 зубчики – часнику;
  • 400 г – помідорів у власному соусі;
  • 500 г – сиру моцарела;
  • сіль, перець, орегано, базилік.

Сухі дріжджі всипте у теплу воду та добре перемішайте.

Борошно просійте через сито і змішайте з чайною ложкою солі. Повільно влийте 1 чайну ложку оливкової олії та закваску, а потім з’єднайте всі інші інгредієнти.

Викладіть тісто на кондитерську дошку і вимішуйте вручну 10 – 15 хвилин, поки воно не стане однорідним і пухким. Перекладіть тісто в миску і натріть його оливковою олією. Потім щільно накрийте плівкою і поставте в тепле місце на годину.

Готуємо соус. Налийте в сотейник 2 чайні ложки оливкової олії, додайте подрібнений часник, злегка підсмажте, додайте орегано і базилік. Туди ж відправте нарізані помідори. Все перемішайте, потім додайте солі і трохи свіжомеленого перцю.

Тушкуйте 10 – 15 хвилин на повільному вогні під трохи відкритою кришкою, щоб соус зменшився.

Натріть сир і помістіть його в миску.

Тісто викладіть на деко і розділіть на дві частини. Сформуйте руками коло, повільно розтягуючи тісто до краю. Полийте майбутні піци соусом, посипте сиром і додайте трохи орегано.

Розігрійте духовку до 220 градусів і випікайте приблизно 15 хвилин.

Смачного!

Джерело: smachnonews

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень