«Сірий кардинал» Укроборонпрому: Сергій Пашинський потрапив під ковпак НАБУ та СБУ (ФОТО)

Герой чи Злодій?

Образ Сергій Пашинського доволі скандальний та неоднозначний. Від певного часу про нього почали говорити як «сірого кардинала» та лобіста оборонки.

Дехто натякає при цьому на корупцію та хабарі, дехто вважає його істинний хрещеним батьком «Нептуна» та «Стугни», без якого ці зразки української зброї ніколи б не були створоні та випущені у товарних кількостях.

Так чи інакше, але сьогодні СБУ взялася за Пашинського не через зброю, а через «нафту Курченка»

Пашинський зранку під час обшуку

Що це за історія?

У 2014 Сергій Пашинський кілька місяців обіймав посаду голови Адміністрації Президента. Тоді ж у 2014 правоохоронці відкрили провадження по так званій “справі Курченка” - і арештували нафтопродукти, які ввозились в Україну контрабандою і без розмитнення.

Оскільки в арештованого палива обмежений термін зберігання, суди дали дозвіл на його продаж для отримання грошового еквіваленту речових доказів.

Ліворуч -- той самий Курченко

Зберігачем і реалізатором нафтопродуктів, арештованих у справі біглого младоолігарха, обрали державне підприємство «Укртранснафтопродукт».

З 2014-го це держпідприємство очолювали менеджери, близькі до Пашинського і його друга Сергія Тищенка.

Речові докази (нафтопродукти) у справі Курченка держпідприємство продало за заниженою ціною компанії «Укройлпродукт», підконтрольній Тищенку.

Той самий Тищенко

Крім того, кошти від продажу мали б ретельно зберігатися на спеціально визначеному рахунку уповноваженого банку, який обслуговує слідчий орган.

Натомість кошти від продажу «нафти Курченка» потрапили у «Фортуна-Банк» того ж бізнесмена Сергія Тищенка.

У 2017-му цей банк “луснув”. За даними НАБУ, частину коштів також вивели на рахунки інших підконтрольних організаторам схеми компаній, у той час як до державного бюджету не надійшло жодної гривні.

Дім Пашинського, де сьогодні зранку проводили обшук

Як повідомили сьогодні у НАБУ, через цю злочинну схему у 2014-2018 рр. держава зазнала збитків на суму 967 млн грн.

Пашинському, Тищенку, ексдиректору «Укртранснафтопродукту» Олександру Горбунову та ще 3-м причетним повідомили про підозри.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень