Шоколадний кекс з вишнями (РЕЦЕПТ)
Потіште своїх коханих
Інгредієнти:
- шоколад чорний - 150 г
- вишня заморожена - 150 г (без рідини)
- борошно - 100 г
- масло - 200 г
- цукор - 150 г
- яйця - 3 шт.
- коньяк - 50 г
- сода гашена оцтом - 1 ч. л.
- цукрова пудра
Вишні залити коньяком і залишити на 1-1,5 години.
Шоколад розтопити на водяній бані й охолодити до кімнатної температури.
Розм'якле масло добре збити з цукром. В масло по одному додати три жовтки, постійно збиваючи міксером до розчинення цукру. Яйця повинні бути кімнатної температури – це обов’язково. В масляну суміш додати коньяк, в якому настоювались вишні, й добре збити міксером.
Потім додати розтоплений шоколад і знову добре збити. Додати просіяне борошно разом з гашеною оцтом содою і вимішати ложкою.
Білки збити до пишної маси. Половину білків додати до тіста і збити міксером.Потім викласти решту білків і вишні, акуратно вимішати ложкою.
Форму змастити олією, присипати борошном і викласти тісто. Помістити у розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 40-45 хвилин.
Кекс перевірити на готовність дерев'яною паличкою, вона повинна виходити сухою з середини. Спечений кекс охолодити та щедро присипати цукровою пудрою.
Шоколадний кекс з вишнями готовий.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ