Чим «живе» екстрена медична допомога Рівненщини та ті, хто щодня рятують життя

28 квітня працівники «швидких» відсвяткували професійне свято

Напередодні в Україні працівники швидкої допомоги відзначали професійне свято.

У сучасних реаліях ця професія є дуже важливою. Адже щодня працівники «швидкої» докладають багато зусиль, аби врятувати чиєсь життя.  

У зв’язку з пандемією коронавірусу робота медиків значно ускладнилася. Тож редакція РАДІО ТРЕК вирішила поцікавитися, який нині стан «екстренки» на Рівненщині.

Завідувач інформаційно-аналітичного відділу обласного центру екстреної медичної допомоги Олександр Рудик розповів, що за останній час матеріальний стан центру значно покращився.

Торік, ми закупили 25 автомобілів швидкої допомоги та 85 електрокардіографів з телеметричним модулем. Цьогоріч Міністерство охорони здоров’я цього року виділило Рівненщині ще 18 автомобілів.

 

Крім того, нині тривають тендери про закупівлю комп'ютерної техніки, спецодягу медикам. Жити стало краще, – розповів Олександр Рудик.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Епідемія COVID-19 внесла і негативні правки. За словами Олександра Рудика, роботи лікарів «швидкої» стала більш напруженою.

Так, якщо бригада виїжджає до хворого, у якого є підозра на коронавірус або підтверджений діагноз, то є затримка є у часі на те, щоб вдягнути захисний одяг.

 

Крім того, через заповненість лікарень хворими на коронавірус медикам «швидкої» не завжди виходить забрати хворого і залишити його у лікарні. Бувають різні ситуації. Бувають такі випадки, коли рівнян відвозять у районні лікарні, де є більший резерв ліжок.

Чи завжди водії пропускають «швидкі» на дорогах?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Пропускати водіїв «швидкої» – це вимога правил дорожнього руху. Ми проводили спільні операції з поліцейськими, ловили порушників. Однак, водії продовжують не пропускати «швидкі».

 

І це не тільки на дорозі. Біля будинків також треба залишати місце на те, щоб швидка змогла легко припаркуватися і не витрачали зайвий час на пошук місця зупинки, – зауважив Олександр Рудик.

Чи вистачає працівникам екстреної меддопомоги працівників?

Штат працівників у нас становить майже 1300 людей, які працюють у 51 підрозділі  у різних районах області. Кадрового голоду у нас немає, але є певний дисбаланс.  На «швидкій» робота важка, а зарплати не дуже адекватні.

 

Молодь у нас не працює, серед працівників є багато пенсіонерів.

 

Водії зараз почали отримувати більшу зарплату, то з ними ситуація вирішується. Раніше у нас не було вибору, якого водія взяти на роботу, а тепер вже можемо обрати собі кращого, - розповів Олександр Рудик.

До слова, у штаті обласного центру екстреної меддопомоги водіїв-жінок поки немає. Однак у центрі не проти, якщо вони з'являться. 

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень