«Щоб не ховались від мобілізації»: що робити - розповів військовий

5 пропозицій від учасника бойових дій

Фото з armyinform.com.ua

Влада має змінити ставлення до людини в армії, щоб від мобілізації не ховалися. Так вважає екскомандир роти батальйону «Айдар», науковець і публіцист Євген Дикий. 

Зараз, за його словами, до людини в армії застосовують совковий підхід. Тобто вона - одноразовий ресурс для використання на користь держави.

 

І повернутися додому з армії нині можна лише у двох випадках: загинувши чи ставши інвалідом.

З таким ставленням, каже військовий, заохотити до мобілізації, мотивувати воювати - неможливо. 

Що ж він пропонує змінити?

1. Встановити чіткий термін перебування на фронті, приміром, 1,5- річний. Тих, хто відвоював цей період - демобілізувати. За 1,5 року, пояснює Євген Дикий, реально підготувати зміну демобілізованим.

2. Дозволити мобілізовуватися в ту військову частину, в яку хоче боєць.

3. Дозволити військовим частинам самостійно набирати бійців. Такі приклади, каже Євген Дикий, уже є. Це, приміром, ініційовані МВС підрозділи — так звана Гвардія наступу.

А ось у Третій окремій штурмовій бригаді та спецпідрозділі «Kraken» взагалі дають людині 2-тижневий пробний період служби, щоб зрозуміти, чи вона зможе витримати на війні.

 

Що цікаво, у цих частинах не бракує добровольців. І добирають вони завдяки таким пробам справді придатних до служби. 

4. Враховувати навички людини і не розкидатися мізками. Так, нині людині з бойовим досвідом, навичками менеджменту у цивільному житті, але з інвалідністю, не можуть знайти місця в армії, якщо у неї нема офіцерського звання. 

5. Запровадити кримінальну відповідальність за ухилення від військового обліку. Так, нині якщо не став на військовий облік - загрожує лише невеликий адмінштраф. 

Джерело: tyzhden.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень