Що в Україні буде з курсом долара та цінами: Прогноз на найближчі роки

Ситуація буде доволі складна

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну економіка нашої держави переживатиме щонайменше два складні роки. 

Оцінки Нацбанку і Кабміну щодо економічної ситуації в Україні негативні, тому їх не публікують офіційно, аби не створити панічні настрої в населення. До того ж у прогнозах не розглядають варіанти швидкого закінчення війни та масштабних зовнішніх інвестицій на відновлення країни, повідомляє OBOZREVATEL.

Що буде з цінами

Цього року ціни зростуть на 31%. Рекордна інфляція виникне внаслідок подорожчання продуктів (овочі, фрукти, крупи). Це дуже погана новина: за межею злиднів опиниться абсолютна більшість пенсіонерів. І наступного року ситуація не зміниться на краще.

У 2023 році ціни зростуть ще на 20,7%, а 2024 ще на 9,4%. Загалом на три роки ціни зростуть 61,1%.  Це може призвести до масової бідності. Крім того, в умовах кризи на ринку праці може бути складно знайти роботу. 

Найскладніша ситуація буде з курсом долара.

Цього року середня вартість становитиме близько 35,6 грн/$ (на кінець року – 43 грн/$). У 2023 році середня вартість долара становитиме вже 45,2 грн/$ (46,2 грн/$ на кінець року), а у 2024 вже 46,1 грн/$.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень